Team

Dr. Bárdos Péter Ügyvédi iroda

Dr. Bárdos Péter

Ügyvéd

Külkereskedelmi szakjogász, nemzetközi szállítmányozási szakértő. Ügyvédi gyakorlatát a biztosítás, ezzel összefüggésben a kárfelelősség és a nemzetközi szállítmányozás/fuvarozás terén folytatott sokéves jogtanácsosi munkát, majd egy ötéves, Bécsben, a nemzetközi kereskedelem és fuvarozás területén kifejtett tevékenységet követően kezdte meg. Hazatérése után bekapcsolódott az egyetemi oktatásba is, ahol különböző kereskedelmi jogi és magánjogi témákban mint az Eötvös Loránd Tudományegyetem tiszteletbeli tanára jelenleg is aktív munkát végez. Az általa művelt jogterületeken számos szakkönyvet és szakcikket publikált, belföldi és nemzetközi konferenciák rendszeres előadója.

Az utóbbi években intenzíven foglalkozik a kereskedelmi jog alapkérdéseivel, valamint kártérítési jogi problémákkal. A Magyar Jogászegylet Biztosítási Szakosztálya kártérítési munkacsoportjának vezetője, a „Kártérítési és Biztosítási jog” című folyóirat főszerkesztője.

Dr. Bárdos Péterné

Irodavezető

Matematikusi végzettsége van, szervező és szoftverfejlesztő munkakörben dolgozott, szervezési, kutatási és oktatási profilú cégeknél. A 70-es évektől foglalkozik jogi informatikai módszerekkel. Az irodában az alapítás óta dolgozik, hatáskörébe tartoznak a gazdasági és iroda szervezéssel kapcsolatos ügyek, valamint a nem vagyoni kártérítéssel/sérelemdíjjal kapcsolatos bírósági gyakorlat feldolgozása a Claim Data Kft.-vel együttműködve.

Dr. Bárdos Péter Miklós

Ügyvédjelölt

Sportmenedzseri diplomája megszerzése után, 2013-ban a Széchenyi István Egyetem Jogi Karán szerzett jogászi diplomát. 2000 óta vesz részt érdemben az iroda munkájában. Szakterületei: ingatlanjog, sportjog, fuvarjog.

Tóth Eszter

Asszisztens

2003-ban, magyar-történelem szakos tanári diplomája megszerzése után lett az iroda munkatársa. Az elektronikus ügyintézés mellett az asszisztensi feladatokat is ellátja.

hu_HU